Briefly in English 

Tietokirjat Nuortenkirjat Sanastot Fiktio Muut tuotteet

UUTUUS: Aigi I Jänkäjärven syöverit

Hinta 33,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Aigi-kirjasarjan ensimmäisessä osassa päähenkilö on nuori Aigi. Hän on ihmisen poika, suuren lentonoidan Vuolabin sukua, mutta kasvanut Eläväisten maailmalle käänteisessä Saivomaailmassa. Aigin matka saamelaisen mytologian maailmoissa alkaa kilvoittelulla kevätauringon ensisäteestä ja jatkuu sukelluksella Saivomaailmaan etsimään lapsuudenystävää. Vauhdikkaalla taipaleella on apua gobmien, skaimmadasten ja muiden voimaolentojen tuntemuksesta.

Jänkäjärven syöverit on erilainen fantasiatarina, joka langettaa lukijansa loveen. Tarina pohjautuu ikiaikaisen taruston hahmoihin. Kirjan kuvituksessa aurinkoinen Njavezan, kylmänkalpea Hahtezan, väkivahva Stallu ja hukutetun ihmisen haamu Vesiraukka saavat ensimmäistä kertaa ulkoiset piirteet.

219 sivua, sidottu, piirroskuvitus, yhteistyössä Texthouse ja Goranus

Kirjailija Ante Aikio on saamelaisen pororuhtinaan Kaapin Jounin jälkeläinen ja syntymästään saakka vahvasti altistunut kulttuurinsa edistämiseen. Hän on rakentanut Samiland-näyttelyn ja tutustunut saamelaiseen muinaisuskontoon ja mytologiaan. Ennen kaikkea Ante on kuitenkin poromies.

Aigi-saagasta käydään keskustelua Facebookissa ja scifi- ja fantasiaharrastajien sivustolla Risingshadow

UUTUUS: Suomalainen purjehdussanasto

Hinta 42,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Sirke Lohtaja-Ahosen kokoama sanasto on aloittelevan purjehtijan ja konkarin aarreaitta. Kirja sisältää lähes 2000 purjehdussanaa, sanojen merkitykset sekä tärkeimpien sanojen ruotsin- ja englanninkieliset vastineet.

Kirjan erikoisuutena ovat sen toistasataa tarinaa, jotka kertovat mm., miksi maakravun kannattaa ryhtyä gastiksi, mistä genua sai nimensä ja mitä paapöölingit tekivät vanhoissa purjelaivoissa. Kirja helpottaa harrastuksen aloittamista ja itse purjehtimista sekä purjehduksesta käytäviä keskusteluja. Yhteiset sanat edistävät myös turvallista vesillä liikkumista. 285 sivua. Graafinen suunnittelija Anne Lehtinen.

Tutustu kirjan sisällysluetteloon ja näytesivuihin

Suomen Purjehdus ja Veneily ry suosittelee kirjaa! Seurojen jäsenet saavat kirjan 15% alennuksella.

Suomalaisesta purjehdussanastosta käydään keskustelua myös Facebookissa


UUTUUS: Havaiji–suomi–havaiji-sanasto

Hinta 7,50,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Sano se havaijiksi! Honolulussa katujen nimet ovat havaijiksi, lasten ruokalista on ravintolassa Keiki Menu, wc:n ovessa lukee Kane ja Wahine ja tupakointikielto on usein ”Mahalo for not smoking”. Matkailija pärjääkin hyvin opettelemalla muutamia yksittäisiä havaijin sanoja. Sanat sopivat suomalaisen suuhun, koska ne lausutaan samalla tavoin kuin kirjoitetaan. Kieli kuulostaa pehmeältä, koska siitä puuttuvat kirjaimet R, S ja T.

Tämä pieni sanasto sisältää matkailijalle hyödyllisten sanojen lisäksi muutamia pilke silmäkulmassa mukaan otettuja sanoja, jotka tarkoittavat suomeksi jotain muuta. Havaiji–suomi-sanastossa on 125 termiä ja lukusanat 1-10, suomi–havaiji-sanastossa 120 termiä. Mukana on myös Oahulla asuvan suomalaissyntyisen Ed.D. AnnaMaria Prestonin laatima Havaijin osavaltion esittely.

Taskukoko 13 x 13 cm, 38 sivua, Saara Sammaliston piirroskuvitus


LAHJAIDEA: Sienisanakirja

Hinta 7,50,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Sienimetsässä koriin poimitaan vain ns. suursieniä, mutta näkymättömät sienirihmastot levittäytyvät kaikkialle ja sienet kelpaavat myös muihin käyttötarkoituksiin kuin syötäväksi. Meren pohjassa kasvaa pesusieniä, kärpässienestä voi tehdä kärpäsmyrkkyä ja pakurikäävästä lääkettä. Intiaanit saivat ihovärinsä punaorakkaasta.

Sienisanakirjaan on koottu sienten rakenteeseen, ominaisuuksiin, luokitteluun ja turvalliseen käyttöön liittyvää sanastoa, pieniä tarinoita sienistä sekä pilke silmäkulmassa muutamia erikoistermejä. Kirjan lopussa on sienestäjän ja sieniharrastajan osoitteita. Taskuun mahtuva erikoissanakirja sopii mm. lahjaksi sienestäjälle, jolla on jo useita ruokasienten tunnistusoppaita ja vino pino sieniruokien reseptejä. Siitä saa jutun juurta myös päivällisillä ja puutarhajuhlissa, joissa on sekä sienistä pitäviä että niitä varovia vieraita.

Taskukoko 13 x 13 cm, 44 sivua, Saara Sammaliston piirroskuvitus


LAHJAIDEA: Pihasanakirja

Hinta 9,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Kasvi lamoaa, kuusi on konkelossa, kirsi kantaa, hulevesi juoksee ja topiaari kukoistaa - mitä pihallasi siis tapahtuu? Katso Pihasanakirjasta!

Uusi omakotiasukas, siirtolapuutarhuri tai mökkeilijä törmää aivan uudenlaiseen suomen kielen sanastoon tehdessään hankintoja pihaan ja puutarhaan. Raivaussaksien ostaja joutuu valitsemaan, haluaako leikkuriinsa ohileikkaavan vai alasinterän. Pihan rakennusprojekteissa tarvitaan kakkosnelosia ja lekaharkkoja. Taimien ja siemenpussien tuoteselosteistakin on maallikon joskus vaikea saada selvää.

Pihasanakirjaan on koottu käytännön pihatöissä hyödyllisiä termejä, vanhojen suomalaisten pihatyökalujen nimiä ja lisäksi pilke silmäkulmassa muutamia erikoistermien selityksiä. Kirjan lopussa on pihanhoitajan osoitteita ja lisätiedon lähteitä.

Kirjan koko on 130 x 130 mm, siinä on 48 sivua ja mustavalkoinen piirroskuvitus.


UUSI SUKUKIRJA: Kiuruveden Kärkkäiset

Kahden osan hinta yht. 80,- + paketin postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Pentti Raidan toimittamassa kaksiosaisessa, järkälemäisessä sukukirjassa on 27 000 Kiuruveden Hautajärvellä asuneen Pekka Pekanpoika Kärkkäisen jälkeläistä. Kärkkäisestä muutettuja sukunimiä ovat mm. Pöksyläinen (ja siitä edelleen Honkaviita, Kilvensalmi, Kiurunsalmi, Leväsalmi, Murtorinne ja Mäntyaho), Kastari(nen), Rantonen, Salo ja Tabell. Karjalan Kannakselta tulleilla siirtolaisilla nimi on säilynyt muodossa Kärkäs. Vuosisatojen kuluessa suku on verkottunut muiden Kiuruveden vanhojen sukujen kanssa, mm. Tikkanen, Kaikkonen, Pietikäinen, Kämäräinen, Lappalainen, Laukkanen, Remes, Hyvönen, Hyvärinen ja Tenhunen.

Vuosien työn tuloksena syntynyt kirja on paikallis- ja sukuhistoriasta kiinnostuneille ainutlaatuinen tietoteos, jonka arvo säilyy. Kovakantinen, yhteensä yli 1 700 sivua, runsaat 250 valokuvaa, joista suurin osa julkaistaan ensimmäisen kerran. Osat I ja II toimitetaan yhdessä postipakettina.


UUTUUS: Pielaveden Pajumäen Vanhapihan Tikkaset

Hinta 49,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Noin kolmen kilometrin päässä Pielaveden kirkonkylästä sijaitsee Vanhapihan talo korkean Pajumäen laella. Sinne saapui yli 300 vuotta sitten ensimmäinen Tikkanen, metsämies ja kalastaja. Tuo mies, Jooseppi (Joosef) Tikkanen, asettui paikalle asumaan 1600-luvun lopulla. Tila vietiin maakirjoihin vuonna 1721 numerolla Pajumäki nro 1. Tilakokonaisuus on säilynyt keskeytyksettä suvun hallussa nykypäivään saakka.

Tämä Mauno Törölän ja Tuulikki Kärkkäisen kokoama teos Vanhapihan Tikkasista on laaja sukututkimus, jossa on 1 266 sukutaulua ja 7 600 nimeä. Se on merkittävä tietolähde Tikkasen suvusta ja yleisemmin Pohjois-Savon suvuista kiinnostuneille. Tikkasten suvun lisäksi usein esiintyviä sukunimiä ovat mm. Kärkkäinen, Lappalainen ja Korhonen. Teoksessa on myös paikannimihakemisto.

Kovakantinen, 546 sivua, taitto Jaana Rautio


UUTUUS:
Kiuruveden historia ja sen kirjoittaja Juho Pöksyläinen (1858-1939)

Hinta 36,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Kiuruvedellä syntyi varakkaan maatalon poikana 1858 Juho Jaakko Pöksyläinen. Hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan taloissa kiertävän liikuntavammaisen sotilaan tyttären opastuksella. Muun koulutuksen korvasi itseopiskelu. Hän hankki asutushistoriasta ja sukututkimuksesta sekä elinkeinostaan maa- ja metsätaloudesta laajan tietämyksen hankkimiensa yli 770 teoksen avulla.

Kun Juho Pöksyläinen sai hankituksi 275 hehtaaria käsittävän Läävän tilakokonaisuuden 1897, hän saattoi omistautua tilanpidon ohella rakkaille harrastuksilleen ja myös Kiuruveden pitäjän yhteisten asioiden hoidolle. Hän kuitenkin velkaantui muutamassa vuodessa ja menetti Läävän tilan 1930-luvun alussa.

Tämä teos sisältää Juho Pöksyläisen käsikirjoituksen Kiuruveden historia, jonka hän viimeisteli 1930-luvun alussa. Käsikirjoitus on tätä teosta varten täydennetty viittein ja valokuvin. Lisäksi kirjassa esitetään laajan tutkimustyön tuloksena syntynyt Juho Pöksyläisen elämäkerta.

Teos on kiintoisa kokonaisuus Juho Pöksyläisen omaa tekstiä ja elämäkertatietoja, jotka antavat uusia tulkintoja Kiuruveden oloista hänen elinaikanaan. Erityisesti on selvitetty Kiuruveden Säästöpankin ja sen silloisen pankinjohtajan Olli Lindin osuutta Pöksyläisen omaisuuden menettämiseen 1930-luvun pulavuosina.

Kirjan ovat kirjoittaneet ja toimittaneet Tuulikki ja Matti Kärkkäinen.

Kovakantinen, 368 sivua, 121 valokuvaa, lähes 2 000 sanan hakemisto. Taitto Jaana Rautio


UUTUUS: Sirkusrumpalin tytär

Hinta 19,50 + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Keravalaisen Sinikka Larimon lämminhenkisissä lapsuustarinoissa palataan sodanjälkeiseen aikaan, jolloin kaikesta tavarasta oli pulaa ja leipä piti ansaita kovalla työllä, mutta viihdekonsertit ja sirkusnäytökset piristivät arkea. Lapset olivat kesällä sukulaisten luona maalla; tämän kirjan kertoja mummulassa Iitin Kausalassa tai tädin työpaikalla Kellokosken mielisairaalassa

Kirjan "sirkusrumpali" on Valde Larimo, Keski-Uusimaan kirjapainon latoja, joka soitti vapaa-aikanaan rumpuja. Kesät 1949–53 hän kiersi maata Sirkus Sariolan orkesterin soittajana. Ainutlaatuiset kuvat sirkusväen elämästä ovat nykyisin Keravan museon kokoelmissa ja netissä

Kirja on kovakantinen, siinä on 80 sivua ja 40 valokuvaa. Taitto Jaana Rautio


TOINEN PAINOS: Töllin tyttö

Hinta 35,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Eila Tölli oli kuusivuotias, kun hänen isänsä nousi suksille Sodankylässä ja hiihti rajan yli Neuvostoliittoon vuonna 1932. Rajavartijat ampuivat kohti ja lähettivät koiran perään, mutta Matti pystyi jatkamaan matkaa. Kun hän sai töitä ja asunnon Svirstroin voimalaitokselta, Nivalassa odottaneet vaimo ja neljä lasta muuttivat perässä. Neljän vuoden kuluttua isä vangittiin maanpetturina. Eila selvisi hengissä evakkomatkasta Siperiaan, kehnosta ravinnosta ja taudeista, jotka veivät kolme sisarusta, onnistui käymään viisi luokkaa koulua ja eteni työssään Malengan metsäteollisuuspiirissä pääkirjanpitäjäksi.

Kirjan tärkeä henkilö on pikkuveli Ville, joka sai töitä metsäradan veturinkuljettajana. Yhdessä sisarukset huolehtivat äidistä ja odottivat tietoa sodan aikana kadonneesta Eeva-siskosta. Sisko pääsi palaamaan kolhoosista Kaspianmeren rannalta Karjalaan vasta, kun Eila oli jo avioitunut Ukrainasta Karjalaan pakkosiirretyn Nikolai Kalininin kanssa.

Lukijalle avautuu kirjan myötä harvinainen tilaisuus tarkastella mm. Stalinin vainoja, sota-ajan tapahtumia sekä venäläistä yhteiskuntaa ja talousjärjestelmää sisältä päin, suomalaisen silmin. Kovakantisessa kirjassa on 392 sivua, kartta, 20 valokuvaa ja 270 nimen henkilöhakemisto. Henkilöistä löytyy myös monia Karjalaan muuttaneita amerikansuomalaisia. Taitto Jaana Rautio.

Eila Kalinina on 85-vuotias paluumuuttaja, joka asuu vanhempiensa synnyinseudulla Nivalassa. Hän ei voinut aikanaan itse valita, että viettäisi 58 vuotta elämästään neuvostojärjestelmässä ja että venäjästä tulisi hänen vahvin kielensä. Vasta 80-luvulla hän alkoi tallentaa elämäntarinaansa ja etsiä lisätietoja isästään. Kuvassa hänellä on rintapielessä kunniamerkkejä, joista puuttuu yksi sotamitali. Kun hän etsi sitä, poika sanoi: "Älä turhaan hae, siitä tuli hyvä uistin."


Oi muistatko vielä sen koulun

Hinta 25,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Hei Kouvola, nyt se on ilmestynyt! Uutuuskirjassa muistellaan entisen Anjalankosken alueen kansakouluja, yhteiskouluja/yläasteita, kansalaiskouluja, lukioita, ammatillisia oppilaitoksia ja erityiskouluja. Kirjassa on nostalgisia kuvia koulurakennuksista, opetusvälineistä, oppitunneista, opettajista ja oppilaista

Kirjan on koonnut Inkeroisten seudun Karjalaseuran kirjatyöryhmä ja taittanut Heli Kuoppamäki. Kovakantinen ja nelivärinen kirja, 318 sivua, sisältää myös lukunauhan


Viipuri - haavoittunut kaunotar

Hinta 42,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Vuonna 2011 ilmestyneessä kirjassa Viipurissa syntyneet ja kasvaneet kertovat omasta elämästään kaupungissa, joka on yhä olemassa, mutta tyystin toisenlaisena. Nykyisessä rajaseutukaupungissa, jossa Vyborg on katukylteissä kirjoitettu kyrillisin kirjaimin, on vielä jäljellä suomalaisia taloja - vaikkakin haavoittuneina. Kirjan kuvat ja muistot ovat lähihistoriamme luovuttamattomia puheenvuoroja.

Kirjan toimittanut Arvo Vatanen on saanut kirjoittajiksi tunnettuja henkilöitä, joilla on viipurilainen tausta. Kertojina ovat mm. Max Jakobson, Eeva Kilpi, Anna Kortelainen, Ossi Runne, Aira Samulin ja Lauri Törhönen.Kirja on kovakantinen ja nelivärinen, siinä on 192 sivua ja noin 400 valokuvaa vuosilta 1865-2011. Osa kuvista on ennen julkaisemattomia.


Rautkosken sukukirja

Hinta 40,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Rautkosken suvun ensimmäisessä sukukirjassa tarina alkaa Heinolan pitäjän Herransaaresta (nykyisin Kouvolaa) Karijärven rannalta 1700-luvulta. Tarinan keskushenkilöt, Taipaleen rusthollin torpparin poika Erik Taavinpoika ja Maria Joosepintytär Särkiniemen torpasta Taipaleen Rihusta, menevät naimisiin vuonna 1887. He ostavat vuonna 1896 Linnamäen talon ja 300 hehtaaria maata Jaalan Ansalahdesta. Kun kauppakirjaan tarvitaan sukunimi, Erik ilmoittaa nimeksi Rautkoski.

Erik on ns. uskottu mies, joka myy maatilojen tuotteita markkinoilla Haminassa asti. Kun hän kuolee 58-vuotiaana syöpään, Linnamäestä on vielä osa maksamatta, mutta Maria ja lapset saavat puukaupalla velan hoidettua kymmenessä vuodessa.

”Linnamäen lasten” jälkeläisten vaiheita seurataan kirjassa nykypäivään asti. Tyttärien sukunimiksi tulivat naimakauppojen myötä Anttila, Mäkelä, Urpanen, Poteri ja Varpenius-Leppä. Kirjan 24-sivuisen henkilöhakemiston muita sukunimiä ovat mm. Eskola, Iiskola, Kukkola, Lehtinen, Lestberg, Lunkka, Oja, Rajajärvi, Röyhy, Saarinen, Sihvonen, Tallqvist ja Tommola. Suvun jäseniä asuu nykyisin mm. Heinolassa, Lahdessa, Imatralla, Helsingissä ja Tampereella.

Kirja on kovakantinen ja nelivärinen, siinä on 180 sivua ja yli 150 valokuvaa.

Toimitus Tarja Raninen, sukututkimusaineistot Mirja Kilpeläinen, ulkoasu ja taitto Jaana Rautio.


Sota-ajan lapsuus Kymenlaaksossa

Hinta 20,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Kesällä 2011 valmistui lämminhenkinen muistelmateos Tehtaanmäki, jossa sisarukset Raili Mäkinen, Reijo Kupari ja Erkki Kupari muistelevat lapsuuttaan Myllykosken paperitehtaan ylimestarin perheessä. Humoristisesti kuvatut lasten kolttoset ja kommellukset ovat viihdyttävää luettavaa ja kiehtovaa ajankuvaa 30-40-luvuilta.

Vakavampia sävyjä kerronta saa, kun sota syttyy, isä lähtee rintamalle, perhe joutuu useamman kerran evakkoon maalaistaloihin ja ilmahälytyksistä jää pysyvä kammo sireenin ääntä kohtaan. Vasta vähän yli kymmenvuotias Reijo työskentelee lähettinä linnoitustoimistossa. Perheen nuorimman lapsen Erkin tarinassa eletään jo toiveikasta huvitusten, uusien harrastusten, rakentamisen ja tekniikan nopean kehityksen aikaa.

Kirja on kovakantinen, siinä on 231 sivua ja 16-sivuinen mustavalkoinen kuvaliite.

Toimitus Tarja Raninen, ulkoasu ja taitto Marja-Leena Muukka


70-luvun nostalgiaa

Hinta 25,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Joulukuussa 2010 ilmestynyt Paperitehtaan kasvattama kylä ei ole mikään tavallinen kotiseutukirja. Siinä pääsevät ääneen 60-luvun lapset ja 70-luvun nuoret. ”Lähihistoriakin on historiaa, vieläpä erittäin mielenkiintoista”, totesi Matti Punttila lehtiarvostelussaan. Kouvolan Sanomissa kehaistiin, että kirja on muistelmateokseksi harvinaisen onnistunut.

Kirjassa eletään ja käydään koulua nopeasti kasvavalla tehdaspaikkakunnalla Kymijoen rannalla. Kotka-Kouvola-junaradalla liikutaan lättähatuilla ja resiinoilla. Maito myydään pusseissa ja kerma pulloissa, koulussa on sinipunakyniä ja laskutikku, lentokoneista pudotetaan lentolehtisiä ja taskurahat ansaitaan keilannostajina. Teinikalenteri täyttyy sydämistä, Koivusaaressa esiintyvät suuret tähdet ja oman bändin kaiuttimet rakennetaan veistotunnilla. Nyt on aika muistaa, millaista elämä silloin oli ja millaisiksi 2000-lukulaisiksi se meidät kasvatti.

Kirja on kovakantinen ja nelivärinen, siinä on 300 sivua ja runsas kuvitus.

Toimitus Tarja Raninen, ulkoasu ja taitto Hanna Ruusulampi, yhteistyössä Myllykoski-klubi ja Myllykosken kotiseutuyhdistys


TOINEN PAINOS: deittaillaan.fi

Hinta 13,90 + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Viisitoistavuotias Jessika asuu kahdestaan mutsin kanssa, tai on asunut tähän asti, mutta nyt joku ääliömäinen Erno on deittisivustolla iskenyt silmänsä mutsiin. Jessika näkee painajaisen, jossa tylsä ja rasittava tyyppi nimeltä Erno muuttaa hänen huoneeseensa ja hän joutuu muuttamaan vaatekomeroon.

Jessika saa loistoidean - sellaisen, joita ei saa kuin yhden koko elämänsä aikana. Hän luo äidilleen deittipalveluun profiilin ja alkaa etsiä miestä, jonka kelpuuttaisi isäpuoleksi. Tilanne karkaa kuitenkin käsistä. Deittisoppaa hämmentää ansiokkaasti mahdollinen tuleva velipuoli Tuukka. "Tämä meni nyt ihan toisella tavalla kuin olin kuvitellut. Mä olin kahvilassa aika hurmaavan seitsemäntoistavuotiaan kundin kanssa..."

Asta Ikonen on Iitissä asuva nuortenkirjailija ja kääntäjä, jolla on neljä lasta ja neljä lastenlasta. deittaillaan.fi on hänen yhdeksäs kirjansa.

Pokkari, 157 sivua, taitto M-L Muukka

UUTUUS: Aigi I Jänkäjärven syöverit

Hinta 33,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Aigi-kirjasarjan ensimmäisessä osassa päähenkilö on nuori Aigi. Hän on ihmisen poika, suuren lentonoidan Vuolabin sukua, mutta kasvanut Eläväisten maailmalle käänteisessä Saivomaailmassa. Aigin matka saamelaisen mytologian maailmoissa alkaa kilvoittelulla kevätauringon ensisäteestä ja jatkuu sukelluksella Saivomaailmaan etsimään lapsuudenystävää. Vauhdikkaalla taipaleella on apua gobmien, skaimmadasten ja muiden voimaolentojen tuntemuksesta.

Jänkäjärven syöverit on erilainen fantasiatarina, joka langettaa lukijansa loveen. Tarina pohjautuu ikiaikaisen taruston hahmoihin. Kirjan kuvituksessa aurinkoinen Njavezan, kylmänkalpea Hahtezan, väkivahva Stallu ja hukutetun ihmisen haamu Vesiraukka saavat ensimmäistä kertaa ulkoiset piirteet.

219 sivua, sidottu, piirroskuvitus, yhteistyössä Texthouse ja Goranus

Kirjailija Ante Aikio on saamelaisen pororuhtinaan Kaapin Jounin jälkeläinen ja syntymästään saakka vahvasti altistunut kulttuurinsa edistämiseen. Hän on rakentanut Samiland-näyttelyn ja tutustunut saamelaiseen muinaisuskontoon ja mytologiaan. Ennen kaikkea Ante on kuitenkin poromies.

Aigi-saagasta käydään keskustelua Facebookissa ja scifi- ja fantasiaharrastajien sivustolla Risingshadow


UUTUUS: Vuohien aika

Hinta 19,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Vuohien aika Tragikoominen kuvaus monilapsisen perheen olemassaolon taistelusta Skopjessa Makedoniassa pian toisen maailmansodan jälkeen. Perheen isä on kirjojensa parissa viihtyvä älykkö, ja köyhän kaupunginosan muiden asukkaiden tavoin perhe pitää henkensä pitimeksi muutamaa vuohta. Asukkaiden ja kaupungin valtaapitävien välit kiristyvät, kun sosialistinen hallinto päättää vuohien hävittämisestä ja paimenten muuttamisesta moderniksi työväenluokaksi. Vuohien ja ihmisten suhdetta kuvatessaan kirjailija pohtii Balkanin historiaa ja pienten ihmisten koettelemuksia historian pyörteissä. Kansalaisten vastarintaa johtavan vuohipaimenen kohtalo tuo tarinaan myyttisiä piirteitä.

Kirjailija Luan Starova syntyi vuonna 1941 Pogradecissa Albaniassa, Ohridjärven rannalla, ja muutti lapsena perheensä mukana Makedoniaan. Hän kirjoittaa sekä albaniaksi että makedoniaksi. Vuohien aika on osa Balkanilainen saaga -nimistä teossarjaa, joka perustuu kirjailijan ja hänen sukunsa kokemuksiin. Luan Starovan kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.

Kovakantinen, 176 sivua, suomennos Tuula Nevala, Lumi Kustannus


UUTUUS: Jääsielu

Hinta 24,50 + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Kuningas pelkää henkensä puolesta. Jääsieluksi kutsuttu murhaaja on tappanut jo satoja ihmisiä, aina miehiä. Kuninkaalla on syytäkin uskoa Jääsielun julmiin aikeisiin, koska se on hänen omaa lihaa ja vertaan. Taitavin palkkamurhaajista on Sebastian Eckhel. Hänen tarvitsisi vain etsiä kaltaisensa, toinen tunteeton tappaja, ja työntää miekka tämän sydämeen muhkeaa palkkiota vastaan. Tehtävä kuulostaa helpolta, Jääsieluksi sopivia ehdokkaita ei ole kuin kourallinen. Mutta tehtävän suorittamista vaikeuttaa se, että Sebastianin oma sielu ei ole jäätä...


Kuvaaja Aku-Axel Muukka

Jääsielun uskomattoman koukuttavan tarinan tekee vielä uskomattomammaksi se, että keravalainen Sonja Kinnunen on kirjoittanut sen vain 15-vuotiaana. Hän vie lukijan keskiajalle Hallstattin kylään ja maalaa niin todentuntuisen kuvan Rennereiden majatalosta, käsityöläisistä, kalastajista, metsässä asuvasta parantajasta ja kauniista Viennasta, että lukijan on pakko liittyä Sebastianin seuraan etsimään todellista Jääsielua.

Kovakantinen, 304 sivua, ulkoasu ja kuvitus M-L Muukka

Jääsielusta käydään keskustelua scifi- ja fantasiaharrastajien sivustolla Risingshadow.


UUTUUS: Kylmäkorpi - Elä ja anna loisten kuolla

Hinta 19,50,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Jasu Rinneojan luoma hahmo, rikoskomisario Juhani Kylmäkorpi, on suoran toiminnan mies ja rauhallinen mietiskelijä, joka kuitenkin leimahtelee, jos hänen kärsivällisyyttään koetellaan. Sarjan ensimmäisessä kirjassa Elä ja anna loisten kuolla Kylmäkorpi ratkoo vankilakundin murhaa.

Kirjan tapahtumat käynnistyvät, kun vankilasta vapautunut Ari Hyvärinen löydetään kerrostaloasunnosta surmattuna. Samassa osoitteessa asuu nuorimies Jesse Kivimäki, joka on kuitenkin karauttanut punaisella Corvettellaan tietymättömiin. Kirjan henkilöistä sympaattisimmaksi nousee konstaapeli Rantanen, sosiaalisissa tilanteissa kömpelö poikamies.

Komisario Kylmäkorpi keskustelee lukijoiden kanssa Facebookissa. Jasu Rinneoja kertoo kirjan valmistumisesta, mm. kannessa näkyvän Corvetten kuvaamisen värikkäistä vaiheista, Kirjailijaelämää-blogissa.

Pokkari, 272 sivua, taitto Jaana Rautio.


TOINEN PAINOS: Samuel Monk: Palkkatappajan päiväkirja

Hinta 17,50 + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

"Nimimerkkini oli Temudzin. Suuren Tsingis-kaanin mukaan. Pelitavassani ei tosin ollut muuta suurta kuin häviöt." Palkkatappajan päiväkirja aloittaa Temudzinin, entisen pelurin ja huumemuulin tarinan. Hän oli pelannut omaisuutensa ja ihmissuhteensa, ja viimeinen keikka Amsterdamiin oli viedä häneltä hengen.

Päiväkirja alkaa sairaalasta, josta espanjalaisen munkkiveljeskunnan jäsen saapuu pelastamaan Temudzinia kuoleman porteilta. Tarjoukseen on helppo suostua, koska vaihtoehtoja ei enää ole. Munkkiveljien lujassa otteessa alkaa kuntoutusjakso, loputtoman pitkältä tuntuva Musta kuukausi, jonka toisessa päässä odottaa Punaisen kuukauden ensimmäinen tehtävä.

Kun Temudzin viimein on valmis, veljeskunnan todellinen luonne alkaa paljastua hänelle, mutta perääntymistietä ei ole. Toisaalta hän nauttii muodonmuutoksestaan ja uusista taidoistaan, ja onnistuminen tehtävissä ruokkii hyvänolontunnetta. Se, että juuri hänet valittiin, ei ollut sattumaa...

Pokkari 148 sivua, taitto Anne Lehtinen

Käy Facebookissa tykkäämässä Samuel Monkin sivuista, voit saada syksyllä ilmestyvän uuden Monk-trillerin ilmaiseksi!


Kohtalokas purjehdus

Hinta 15,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Sen piti olla leppoisa kesälomapurjehdus Viron rannikolla. Ykä on rakentanut venettään pitkään ja saanut sen jo lähes mieleisekseen. Tosin purrella ei juuri nyt ole nimeä. Ex-vaimon nimi on raaputettu pois veneen kyljestä eikä Ykä halua vielä maalata tilalle uuden tyttöystävän Kirstin nimeä. Piritan satama on rauhaton ja ruuhkainen, mutta Tallinnassa täytyy poiketa tekemään välttämättömiä hankintoja. Tarkoitus on jatkaa pikimmiten Kökariin, mutta tapahtumien yllättävä käänne muuttaa suunnitelmat täydellisesti...

Kirjassa käydään veneilijöille tutuissa satamissa molemmin puolin Suomenlahtea. Leppoisan matkakuvauksen ja purjehdusmuistojen lomassa etenee otteessaan pitävä juoni: Kuka on syyllinen? Miten Kirstin käy? Kohtalokas purjehdus on Pirjo Mellasen toinen ”matkadekkari”. Ensimmäisen kirjansa hän sijoitti Euroopan tuntemattomimpaan maahan Albaniaan.

Pokkari, 180 sivua, taitto Jaana Rautio


Kohtalokas Albania

Hinta 15,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Tuija ja Sauli tekevät hullunrohkean ratkaisun: he ostavat näkemättä kerrostaloasunnon - Albaniasta! Rakenteilla olevasta talosta on kuvia netissä, hinta on edullinen ja sijainti meren rannalla. Mitä siitä, että Albania oli pitkään suljettu kommunistinen maa, jossa korruptio ja rikollisuus rehottavat.

Sauli on jo maksanut ensimmäisen erän asunnon hinnasta ja sopinut rakennuttajan, herra Spiron kanssa, että hän tulee vaimonsa kanssa katsomaan töiden edistymistä heidän seuraavalla lomallaan. Kaupanteko on tässä maassa miesten asia, joten Sauli lähtee yksin tapaamaan Spiroa.

Tapaamisesta käynnistyy tapahtumasarja, jossa ennakkoluulot ja todellisuus kohtaavat yllättävällä tavalla, ja loma Albaniassa saa hyytävän jännittäviä piirteitä. Kohtalokas Albania on sekä otteessaan pitävä dekkari että dokumentaarinen kuvaus Euroopan tuntemattomimmasta maasta suomalaisin silmin. Kirja on pehmeäkantinen. Siinä on 172 sivua ja kartta, josta voit seurata Tuijan ja Saulin matkareittiä.

Kirja- ja kuvateline

Hinta 9,90 + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>


Tukeva ja iloisen värinen teline kirjojen, valokuvien ym. esillepanoon ja esimerkiksi keittokirjan telineeksi kokkaamisen aikana. Kestää suurikokoisenkin kirjan painon, materiaali maalattua terästä. Mitat max K 150 mm, L 120 mm, S 115 mm, useamman telineen säilytys sisäkkäin säästää tilaa. Kotimainen, design Kapine.

Jos tilaat useamman kuin yhden telineen, kirjoita kappalemäärä Lisätietoja-kenttään.


Punainen puuhevonen postituslaatikossa

Hinta 11,80 + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Lähetä persoonallinen lahja hevosharrastajalle tai lapselle (yli 3 v.). Koivusta valmistettu, punaiseksi maalattu poni on laadukasta kotimaista käsityötä. Ponin voi laatikoineen postittaa kirjeenä, postimaksu ykkösluokassa 1,10. Laatikossa on tuotekertomuskortti, jossa on tilaa viestille. Design Arvo Vatanen.

Jos tilaat useamman kuin yhden ponin, kirjoita kappalemäärä Lisätietoja-kenttään.


Pukeudu kirjaan!

Hinta 20,- + postikulut - Tilauslomakkeeseen >>

Laadukas lyhythihainen Fruit of the Loom t-paita, väri musta, koot M, L ja XL. Rajoitettu erä.


TexturesTH-postikortit

"Textures-postikorttien tekeminen sai alkunsa siitä, kun pidin vuosina 2010–11 puutarhablogia nimellä Reunan päiväkirja. Kerroin blogissa viljelykokeiluista ja rakennusprojekteista Reunan puutarhatontilla, ja otin samalla tuhansia kuvia. Muutamista lähikuvista tein kortteja, joita käytin saatekirjeinä ja tavallisina postikortteina. Näin syntyi sarja Textures eli ”pintoja”. Aina sanoja ei tarvita; näissä postikorteissa kuvapuolella ei lue mitään."

Textures-postikorttien koko on 15 x 15 cm. Tilaa valmiita kortteja alla olevalla lomakkeella tai ota yhteyttä, jos haluat teettää oman korttisi Textures-sarjaan. Kuvapuolella on suuri määrä samoja tavaroita tai tuotteita, jotka muodostavat tapettimaisen pinnan. Kääntöpuoli on päällystämätön, joten siihen on helppo kirjoittaa. Kääntöpuolelle voidaan painaa haluamasi teksti.


Kehäkukat

Naulat

Puolukat

Langat

Liittimet
 
Kortit ovat 10 kappaleen nipuissa. Nipun hinta on 7,- (sis alv:n). Hintaan lisätään todelliset postituskulut. Tilauslomakkeeseen >>

Tilauslomake

Kaikki hinnat sisältävät alv:n. Hintoihin lisätään postikulut lähetyksen painon mukaan. Saat tilausvahvistuksen ja laskun sähköpostiisi.

Texthouse Books

Muut tuotteet

TexturesTH-postikortit:

Tilaajan yhteystiedot

* = Pakollinen kenttä

Takaisin sivun ylälaitaan